Page content

article content

Anti druk tip!

Druk zijn komt het hele jaar voor, maar december is altijd het ergst. Altijd dezelfde reactie op mijn vraag hoe het gaat: “Druk, heel druk”. Meestal zijn we druk met dingen die we “moeten” doen. Zelden zijn we druk met genieten van elkaar, wat we hebben of wat waar op dat moment mee bezig zijn. Dingen die er toe doen en waar je gelukkig van wordt…

Druk zijn op het werk

Op het werk gaat het meestal precies zo. Deze week sprak ik een oud collega. Een pientere dame die ik bewonder om haar creativiteit, de wijze waarop zij verbindingen kan leggen en anderen enthousiasmeert. Ook zij had het enorm druk. Ze legt de lat hoog neer voor haar zelf. De oplossing was veel doen in een kortere tijd. Om het vervolgens nog drukker te krijgen!

Druk zijn zegt iets over wie jij bent. Je bent een harde werker, vliegt van de ene afspraak naar de andere. Je hebt altijd je mailbox paraat, staat voor dag en dauw op en gaat pas slapen als je werk voor die dag af is (of als je simpelweg in slaap valt boven je toetsenbord). Maar het zegt ook iets anders. Hard werken kan iedereen en er zitten grenzen aan druk zijn. Hoe onderscheidend ben je door druk te zijn? Laat je wel zien waar je echt goed in bent? Kun je alleen succesvol zijn als je heel druk bent? Het gekke is dat je niet productiever wordt door druk te zijn. Je bent immers geen machine. Druk zijn is een gevoel dat je afleid van echt belangrijke dingen. Die dingen die jou speciaal maken. De dingen waardoor je jezelf kunt onderscheiden en waar jij een gelukkiger mens van wordt.

Onderscheidend door NIET druk te zijn

Je kunt je onderscheiden van anderen door niet druk te zijn. Door voor jezelf duidelijk te hebben waar jij goed in bent en wat succes voor jou betekent en je daar op te richten. Je niet te laten leiden door de waan van de dag en bewust bezig te zijn met wat je doet. Vaak is jouw goed  al perfect en is meer zeker niet beter.

Makkelijk? Zeker niet. Het kost altijd energie om ergens beter in te worden. Het nadenken over wat echt belangrijk is voor ons  zetten we maar al te graag opzij voor dingen die minder vragen van onze hersenen. Maar jij bent de enige die deze situatie kan beïnvloeden

Geef jezelf deze maand eens 20 minuten loze tijd cadeau en stel jezelf de volgende vraag: Wat vind je echt belangrijk? Durf jij aan het roer te gaan staan van jouw leven en afscheid te nemen van “druk”?

Zelf heb ik dit een tijdje geleden gedaan. Het boek “Nooit meer te druk” van Tony Crabbe (nee, ik heb geen aandelen of andere belangen) heeft hierbij geholpen maar ik kan me voorstellen dat er legio tips zijn. Heb jij zo’n tip of een persoonlijk ervaring op dit gebied laat het dan vooral hier achter zodat iedereen er iets aan heeft.

Vertel het ons!

Comment Section

0 reacties op “Anti druk tip!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.