Page content

article content

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwe baan!

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwe baan!

December, de feestmaand! Vaak staat deze in het teken van gezelligheid met vrienden en familie en lekker eten, waarbij de één zich er al maanden op verheugt en de ander het als verplicht nummer ziet en de kerstdagen liever zo snel mogelijk afwerkt. Wat voor jou geldt hierin maakt niet uit maar waar we allemaal minder mee bezig zijn in deze periode is solliciteren. Maar wist je dat juist in deze periode werkgevers op zoek zijn naar nieuw personeel? Dus grijp je kans en ga juist nu op zoek naar die toffe job!

We denken massaal dat een meerderheid van de werknemers tijdens de werkdagen rondom kerst en oud & nieuw vrij is. Daarom nemen werkzoekenden vaak een sollicitatie-break. Maar in veel sectoren gaat het werk gewoon door. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 6 op de 10 mensen doorwerkt tijdens de feestdagen. Dus ook het werven en selecteren van nieuwe collega’s. Zie deze periode dus als een uitgelezen kans om wél te gaan solliciteren.

Aan het eind van het jaar brengen bedrijven in kaart wat hun financiële situatie is en op basis daarvan wordt personeel aangetrokken of losgelaten. Het budget voor nieuw personeel is aan het begin van het jaar nog aardig groot. Dus wie nu actie onderneemt zal een streepje voor hebben op mede- baanzoekers die later op zoek gaan.

Maar hoe ga je te werk

Nou, ten eerste zet jezelf goed in de kijker. Zorg dat je LinkedIn profiel up to date is en dat je je verdere sociale media op peil houdt. Dat betekent ook dat je privézaken goed afschermt buiten je vrienden om en laat relevante werk gerelateerde zaken wel zichtbaar. Persoonlijke foto’s zijn natuurlijk helemaal prima. En een filmpje is ook leuk. Je wilt laten zien wie je écht bent. Verplaats je in de werkgever. Wat ziet hij als hij op je profiel stuit. Ben jij iemand om op door te klikken of is hij je na 10 seconde weer vergeten. Onderscheid jezelf met je profiel. Je wilt immers blijven hangen in het hoofd van een potentiële werkgever. Wist je dat je bij Jobbing een uniek en persoonlijk profiel kunt laten opmaken waarmee je je onderscheid en zowel digitaal als “ouderwets” kunt solliciteren? Zorg in ieder geval dat je (online) actief bent. Word lid van netwerken en praat mee over onderwerpen waar je verstand van hebt. Zie je een leuke vacature, solliciteer dan eens met een filmpje.

En wat doe je als je al een baan hebt maar toch verder wilt kijken?

Het is begrijpelijk dat je niet meteen je huidige baan op het spel wilt zetten. Slim zijn is dan the key to succes 🙂 Op LinkedIn kun je bijvoorbeeld zoekwoorden instellen zodat je beter gevonden wordt. Durf jezelf te laten zien als je een profiel van een ander bezoekt. Iemand ziet dan dat jij hem/haar bezocht hebt, wel zo handig als het gaat om invloedrijke personen bij bedrijven waar jij graag wilt werken. Tijd om misschien eens je privacy settings te doorlopen en te veranderen daar waar nodig?

De tijd van goede voornemens is weer aangebroken

Dus, ben je naarstig op zoek naar je ideale baan of wil je vanuit je huidige job verder kijken? Maak dan nu een begin. Houd oren en ogen open en ga netwerken. Ook tijdens de kerstvakantie kun je dit prima voortzetten. Waarop zit je te wachten? De toekomst komt er wel aan, je kunt er zelfs nog van alles van maken. Neem een kerstkransje start de laptop op en hup aan de slag!

Vertel het ons!

Comment Section

0 reacties op “Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwe baan!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.