Page content

article content

Jeuijj, het is vakantie!

Waarom de vakantietijd perfect is voor het werven van een nieuwe collega

Iedereen waant zich al zonnebadend op het strand, toeren met de T1 camper door Europa of gezellig met vrienden een bbq in de achtertuin. Hoera, de vakantieperiode breekt aan! Waar we allemaal minder mee bezig zijn is het vinden van die nieuwe collega. We denken massaal dat de meerderheid van werknemers niet bezig is met het vinden, zoeken of oriënteren op een nieuwe job. Daarom lassen bijna alle organisaties een zomerstop in wanneer het neerkomt op het werven van nieuwe collega’s. Maar STOP, de zomer periode is juist een goed moment om alle zeilen bij te zetten op het gebied van recruitment!

Grijp je kans

Bij bedrijven heerst vaak ten onrechte de gedachte dat in de vakantie het bedrijfsleven komt stil te staan dus het werven van nieuwe collega’s geen zin heeft in deze periode. Nederland kent een grote vakantiespreiding ten opzichte van andere landen in Europa. Natuurlijk is de algemene bedrijvigheid wel wat minder dan op andere momenten in het jaar maar het beschikbaar aantal kandidaten vermindert nauwelijks. Veel organisaties wachten tot iedereen weer terug is van vakantie. Het moment dat de gekte op de arbeidsmarkt juist weer ontstaat. Grijp je kans, andere organisaties zijn niet zo actief, dus het moment om jezelf als werkgever goed in de schijnwerpers te zetten.

Afgestudeerd en nu?

De zomer is natuurlijk de tijd dat er een nieuwe lichting op de arbeidsmarkt komt. Deze net afgestudeerden staan te springen om aan de slag te gaan. Hup, aan de slag als je op zoek bent naar die ambitieuze starters. Er zijn meer kapers op de kust en je kan wel zeggen dat de schoolverlaters de banen voor het uitkiezen hebben. Hou het voor deze doelgroep makkelijk en eenvoudig om te solliciteren. Wil je meer weten over wat deze doelgroep beweegt, wie ze zijn en hoe je ze kan bereiken? Lees dan onze blog, Generatie Z, maar wie is deze generatie?.

Open voor wat nieuws

Er zijn twee evaluatiemomenten per jaar waarop men hun eigen baan gaat evalueren. Rond de kerst en tijdens de zomervakantie. ‘’Doe ik nu wat ik leuk, sta ik eventueel open voor een carrièreswitch.’’ Men heeft meer vrije tijd en dit biedt ruimte om na te denken en in het bijzijn van familie komt er weer even het besef dat er mee is dan werken alleen. Het moment dat het werk onder de loep genomen wordt en de geluksfactor er van wordt bepaald. Daarnaast heeft iedereen ook tijd om zijn/haar cv weer op orde te brengen.

Behoud je eigen medewerkers

Maar jouw medewerkers gaan ook in de evaluatiestand op het strand. Denk ook aan het behouden van je eigen mensen. Zorg ervoor dat je medewerkers positief of met positieve input op vakantie gaan. Ga in gesprek met je mensen, betrek ze bij lopende zaken, vraag of er nog opleidingsbehoeften zijn etc. Misschien organiseer je een bouwvakborrel, waarom delen we dan ook  niet de cijfers met de mensen, i.p.v. het alleen tijdens de kerst te doen?

Zomeractie

Genoeg reden om de zomer te gebruiken om nieuwe collega’s te werven. Daarom hebben wij een speciale zomeractie, dus grijp de kans en neem een voorsprong op de concurrent en vind de beste nieuwe collega.

Vertel het ons!

Comment Section

0 reacties op “Jeuijj, het is vakantie!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.