arrow_drop_up arrow_drop_down
Ramina Reefman, Jobbing

Wauw, leuk dat je wat over mij wilt lezen!

Op z'n Jobbens: een kijkje in mijn keuken van wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan

Wie ik ben:

Mijn waarden:

  •  Zelfontwikkeling
  •  Sociale betrokkenheid
  •  Creatief/ innovatief
  •  Afwisseling
  •  Doelgericht

Wat ik verder nog kwijt wil:

ik ga jullie in ieder geval niet vermoeien met een opsomming over opleidingen, opgedane kennis en werkervaring over de afgelopen jaren. Dat is namelijk niet à la Jobbing. Dit staat op mijn cv, op LinkedIn en spreekt voor zich. Hieronder lees je zaken die er voor mij toe doen en maken wie ik ben. 

Oh ja, voor wie meer over mijn ervaringen of denkwijze wil lezen, de rode draad is terug te vinden in allerlei blog items.

Jack de kantoorhond en Ramina Reefman

Wie ik ben: Jack & ik

Ja, ik woon samen met mijn beagle Jack. Ik zeg wel eens gekscherend “de enige man die wel wil luisteren” maar dat is natuurlijk niet zo. Het mooie aan Jack is zijn eigenwijsheid maar toch ook zijn liefdevolle afhankelijkheid en een hoge mate van loyaliteit. Tezamen met zijn bourgondische gedrag, lijken we toch wel op elkaar. Als het zakelijk moet sta ik er vol overtuiging en overgave wanneer ik in het doel geloof. De weg er naar toe is alleen maar met elkaar en niet ten koste van elkaar. Alleen kun je niks, samen kun je alles. Je hebt elkaar nodig en ik sta voor de mensen die dicht bij mij staan.

Ramina Reefman en haar moeder

Wie ben ik: mijn mams & ik

Mijn mams is in de basis de veroorzaker van alles wat ik heb gedaan. Wat een enorm sterke vrouw is zij zeg! Terugkijkend op mijn leven heb ik net als iedereen op kruispunten gestaan en goede en minder goede keuzes gemaakt. Het gaat niet om de keuze zelf, maar om wat je met de keuze doet en er van leert. Zij heeft mij altijd gesteund in de weg die ik nam. Ondanks dat ze letterlijk wel eens met haar handen in het haar zat, kreeg ik vertrouwen. Ik hoop dat ze nog heel lang bij mij is en mij, vaak onbewust, de sturing geeft die ik nodig heb. Zij is namelijk mijn grote voorbeeld van “het is nog nooit zo donker of het wordt weer licht” en “als je iets echt wilt, vertaal je dat in stappen en lukt het echt! Is dat niet het geval dan wil je het waarschijnlijk ook niet echt”.

Jobbing team

Wat ik wil: ''heej'' momentjes

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. De reden hiervoor is dat ik de leukste baan heb die er is. Ik maak namelijk elke dag mensen blij!! Ik ben helemaal in mijn sas als ik bij bedrijven, werkzoekenden, of mijn directe collega’s een zogenoemd “heej” momentje heb kunnen creëren. Dat ik heb mogen bijdragen aan nieuwe inzichten die in grote of kleine vorm, mensen anders naar de wereld laten kijken. Gebaande paden weten te doorbreken, is echt GEWELDIG!! Zonder dit bij te kunnen dragen zou ik een eenzaam bestaan leiden. Kortom, werk zonder sociale betrokkenheid of innovatief bezig zijn, is niks voor mij.

Ramina Reefman TIAS school for business and society

Wat ik kan: in het diepe springen

Net zoals wellicht velen van jullie was ik jaren in de veronderstelling dat ik het verschil moest maken op basis van kennis. Inmiddels kan ik zeggen dat ik met een HBO en 2 masterdegrees best over aardig wat theoretische kennis zou moeten beschikken. Natuurlijk heb ik mooie papieren maar de weg van het behalen van deze papieren zegt veel meer over mij. Daar zit namelijk mijn drive en maakt mij tot wie ik nu ben. Het continu in beweging willen zijn, geen genoegen nemen met zaken die niet kunnen en de dingen anders willen doen. Een duidelijke combinatie van mijn werkwaarden van mijzelf blijvend willen ontwikkelen, nieuwe en originele ideeën willen ontwikkelen die anders zijn dan reguliere denkvormen en zelfsturend kunnen werken.

Koekje erbij?